Dökülen yaprakların hışırtısı, serinleyen hava, sürekli sıcak bir şeyler içme arzusu yazdan sonbahara geçişi işaret ediyor. Artık daha sıcak tutacak giysileri ve aksesuarları dolabın ön sıralarına taşıma vakti. Yazla kış arasındaki boşluğu akıllıca doldurmak için rehberiniz burada…

Sıra Uzun Kollu Tişört ve Gömleklerde…

Havalar soğudukça kat kat giyinmek isteyebilirsiniz. Bunun için beyaz, siyah, gri gibi gardırobunuzdaki diğer giysilerle kolayca eşleştirebileceğiniz renklerde birkaç uzun kollu tişört ve gömleğiniz olsun. Geçmiş senelerden zaten varsa bu parçaları sık kullandığınız raflara yerleştirin. Yoksa da hiç çekinmeden edinin çünkü garantili ve uzun yıllar kullanacağınız parçalar bunlar.

Rahat Bir Hırka Şart

İşte modası hiç geçmeyecek bir parça daha… Havalı ve modern bir siluet için belinizin hemen üstüne oturan bir model seçin. Daha rahat bir görünüm için büyük boy bir hırka edinin. Hırkalar ihtiyaca göre hem içine hem de üstüne bir şeyler giyebileceğiniz giysiler, dolayısıyla çok yönlü değerlendirilmeye açıklar. Lila, uçuk pembe ve mavi gibi pastel renklerin sonbahara çok yakıştığını da hatırlatalım.

Balıkçı Yakadan Vazgeçmeyin

Sonbaharda hem şık giyinmek hem de rahatlıktan ödün vermemek için bir siyah, bir de ten rengi balıkçı yaka kazağınız olmalı. Nötr renkli boğazlı kazaklar her kıyafetle iyi uyum sağlar. Ama iddianızı ortaya koymaktan çekinmiyorsanız şöyle güzel bir bordo ya da mürdüm rengi kazağın da sizi fazla çaba harcamadan dikkat çekici bir tarza kavuşturacağı kesin.

Havalı ve Rahat Görünümün Kısa Yolu Sweatshirt

Kapüşonlu ya da bisiklet yakalı olması fark etmez; sweatshirt hem sonbahar için en uygun parçalardan biri hem de havalı ve rahat bir görünümün en kısa yolu. Jean pantolon, jogger pantolon ya da bir etekle kolayca eşleştirebilirsiniz. İnceden kalına pek çok dokuda ve renkte, kendinize uygun bir model bulabilirsiniz. Kıyafetinize bir çift spor ayakkabı, bir de kep eklediniz mi Hollywood ünlülerine taş çıkarırsınız.

Koyu Renk Jean’le Klasik Şıklığı Yakalayın

Koyu renk jean’ler kırmızılar, kahverengiler, turuncularla kontrast oluşturduğunda harika görünür. Ayrıca jean pantolonları herhangi bir parçayla eşleştirmek çok kolaydır, neredeyse hiç sorun yaşamazsınız. Ama pantolonun modeliyle oynayabilirsiniz. Skinny jean’ler klasik görünürken, yüksek belli ve geniş paçalı jeanler daha cesur bir eşleştirme yapmanızı sağlayabilir. Özellikle balıkçı yaka kazak ve deri ceketle buluşturun. Ya da rahat bir kazak ve uzun çizmelerle rahatlığı ön plana çıkarın.

Eşofmanın Tam Zamanı

Jean pantolonlar size göre değilse, eşofman altları veya jogger pantolonların serin bir sonbahar gününde sizi en fazla rahat ettirecek parçalar olduğunu söyleyelim. Havalı bir görünüm için bunları kapüşonlu bir sweatshirt veya büyük boy bir trençkotla eşleştirin. Bir çift klasik spor ayakkabı kıyafetinizi tamamlayacaktır. Son dokunuşu bir bel çantası veya küçük bir sırt çantasıyla yapabilirsiniz.

Spor Ayakkabıdan Vazgeçmeyin

Sonbaharda günlük kıyafetler için spor ayakkabılara sadık kalın. Kalın tabanlı veya klasik model olması sizin tercih edeceğiniz bir şey ama günlük koşuşturmaca içindeyken veya arkadaşlarınızla takılırken ayaklarınızı sıcak tutmak için daha iyisi bulunmaz. Platformsuz spor ayakkabılar uzun pantolonlarla harika görünürken, yüksek modeller daha kısa kesimli jean’lerle daha güzel görünüyor. Siyah ve beyaz spor ayakkabılar her şeyle uyum sağlar, parlak renkli olanlar ise her görünüme eğlenceli bir vurgu katar.

Üşüyorsanız Asker Postallarına Başvurun

Mevsim değişir değişmez üşümeye başlayanlardansanız ayaklarınızı sıcak tutmak için asker postallarını tercih edin. Bu bağcıklı botlar kıyafetinizi anında havalı gösterme büyüsüne sahiptir. Günlük ama sofistike bir vurgu için bunları jean’lerle, pantolonlarla, etek veya elbiselerle giyebilirsiniz. Siyah ve kahverengi botlar sonbahar renk paletindeki kahverengiler, turuncular, kırmızılar ve sarılarla mükemmel uyum sağlar.

Stil Sahibi Sıcaklık İçin Uzun Bir Atkı Takın

Düz renkli ve ekose atkılar boynunuzu sıcak tutarken, kıyafetlerinize de eğlence katar. Üstelik spro veya şık; her görünüme ekleyebilirsiniz. Kırmızı, turuncu, sarı ve kahverengi atkılar ideal sonbahar tonlarını barındırır. Ekose ve çizgili atkılar ise stilinize neşeli bir katkı yapar.

Sonbaharda Akıllıca Giyinme Rehberi yazımızı okuduysanız, sonbahar hazırlıklarınıza devam etmek için Evinizi Sonbahara Hazırlamanın 6 Etkili Yolu başlıklı yazımıza da göz atın!