Sonbahar bir değişim ve geçiş zamanını temsil eder. Yoğun geçen yazın ardından gevşemek ve kendinize yönelik adımlar atarak yavaşlamak için mükemmel bir zaman. Üstelik alışkanlık haline getirirseniz çoğu tüm yıl boyunca yapılabilir. İşte buna da kazanç denir!

Doğada yürüyüş 

Bir sabah veya öğleden sonra mahalle parkınızda bile olsa güzel sonbahar renklerini görmek için yürüyüşe çıkın. Sadece doğada olmak bile ruh sağlığınızı ciddi şekilde iyileştirebilir.

Orman banyosu

Daha önce duymadıysanız sitemizdeki yazıya göz atın. Doğaya gerçekten yaklaşmayı, sesleri dikkatle dinlemeyi, doğanın kokusunu ve renklerini hissetmeyi içeren bu Japon uygulaması size öyle iyi hissettirecek ki…

Günlük tutmak  

Günlük tutmuyorsanız veya tutmayı bıraktıysanız sonbahar başlamak için harika bir zaman. Dijital olarak da yapabilirsiniz ama maksimum rahatlama için tavsiyemiz eski usul defter-kalem olacak.

Sonbahar hedeflerinizi belirleyin  

Kişisel hedeflerine ve bir vizyona sahip olmak, bunlara bağlı kalmanıza yardımcı olacak harika bir yol. Yapmak istediğiniz şeylerin bir listesini oluşturun ve telefonunuzdaki notlarınıza ekleyin. Daha yaratıcı olmak isterseniz, bir sonbahar kişisel bakım vizyon panosu yapmayı deneyin.

Bir kek ya da turta pişirin 

Öyle çok yorulmanıza gerek yok; basit bir kek bile sonbaharı kutlamak için yeterli. Rafine şeker kullanmayın, onun yerine elma veya hurma gibi doğal ve sağlıklı şeker kaynaklarına yönelin. Ya da sonbahara en yakışan tatlılardan biri olan balkabaklı turta yapın. Yanına da bir fincan bitki çayı ile sonbaharı iliklerinizde hissedeceksiniz.

Manzaralı bir bisiklet gezintisine çıkın  

Size yakın bir park, sahil yolu ya da kent ormanı… Manzaralı bir yerde bisiklet sürün ve muhteşem sonbahar renklerinin tadını çıkarın. Hem endorfin salgılamanıza yardımcı olacak bir egzersiz yapmış hem de doğanın güzelliğini içinize çekmiş olacaksınız.

Güneşin batışını izleyin 

Sonbaharda, mevsim renklerinin fon oluşturduğu günbatımları tek kelimeyle harikadır. Gününüzü sonlandırmak, gevşemek ve doğanın güzelliğini takdir etmek için daha iyi bir yol bulamazsınız.

Doğa fotoğrafları çekin 

Sonbaharda yakalanabilecek pek çok muhteşem renk var; fotoğraf çekme eylemi de yavaşlamanızı, çevrenizi ve doğanın güzelliğini gerçekten fark edebilmenizi sağlıyor. Bu fotoğrafları ayrıca yaratıcı bir kolaj yapmakta kullanabilir veya bir kupa ya da tuvale bastırabilirsiniz.

Evde spa seansı yapın 

Yüzünüze buhar uygulayın, kendi bakım maskenizi yapın, vücut peeling’ine vakit ayırın… Pek çok spa uygulamasını evde de yapabilirsiniz. Önemli olan, size uygun bakımı bulup kendinizi şımartmak ve sonbaharın rahatlatıcı havasını daha fazla hissedebilmek için stres atmak.

Evinize biraz sonbahar katın

Evinize sonbahar temalı bazı dekorasyon öğeleri ekleyerek mevsimin ruhuna girin. Öncelikle sonbaharın evinize dahil etmekten çok hoşlanacağınız bir renk paleti olduğunu unutmayın. Yapacağınız değişiklikler pahalı olmak zorunda değil; birkaç yastık kılıfı, mum veya örtü/battaniye, biraz da sonbahar çiçekleri ve bitkileriyle dergilerden fırlamış gibi muhteşem bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Bir film gecesi düzenleyin

En sevdiğiniz sonbahar filmlerini seçin. Atıştırmalıkları, pijamalarınızı ve sıcak bir battaniyeyi hazırlayın. Sonra da iş ya da özel hayatınızdaki tüm düşüncelerden uzaklaşmaya çalışın ve sadece filmlerin tadını çıkarın.

Kış planları yapın 

Sakince oturup yaklaşan kış mevsiminde yapmanız gereken şeylerin planını yapın. Kimlere hediye almanız gerektiği, ara tatillerde kimlerle buluşacağınız, ziyaret etmek istediğiniz yerlerin listesi; her şey buraya girebilir. Bu liste sayesinde kendinize ait, dört gözle bekleyeceğiniz anlara kavuşacaksınız.

Gardırobunuzu düzenleyin 

Yazlık eşyalarınızı toplayıp sonbahar/kışlık kıyafetlerinizi çıkararak organize olun. Bu sırada bir temizlik yapıp kullanmadığınız eşyalarınızı hayır kurumlarına bağışlayabilir, bir arkadaşınıza hediye edebilir ya da bir platformda satabilirsiniz. Eğer yaratıcı biriyseniz onları küçük değişikliklerle yeniden kullanma yollarını da düşünebilirsiniz.

Güzel bir çay seçkisi oluşturun 

Çaylar vücudunuzu sıcak tutmak için en lezzetli sonbahar ve kış içecekleri. Mevsime uygun güzel bir çay içmek, gevşemek ve serin havayı kucaklamak için güzel bir yol. Kendinize güzel karışımlardan ve farklı çeşitlerden oluşan bir seçki oluşturup her gününüze ayrı bir lezzet katmayı deneyin.

Kendinize bir teşekkür mektubu yazın 

Hayatın akışına kapılmak ve yapmadığımız şeyler için hayıflanmak çok kolaydır. Yaptığımız şeyleri düşünmeyi ve kendimize teşekkür etmeyi ise genellikle unuturuz. Kendinize yaptığınız tüm iyi şeyleri içeren bir mektup ya da liste yazın. Yazarken aslında ne kadar ilerlediğinizi görecek ve kendinizi daha da takdir edeceksiniz.