Mahkeme salonları, adliye koridorları her zaman can sıkıcı olmayabilir. Bazen gözünüzü ekrandan ayıramayacağınız, sürükleyici dizilere de dönüşebilirler. En iyilerini sizin için derledik.

Yatsan

  1. Suits

Başlangıcı bir klasikle yapalım. Hukuk fakültesinden atılan ancak fotografik hafızaya sahip olan Mike Ross’un yolunun Harvey Specter’la kesişmesi yıllarca süren bir maceranın başlangıcı oldu. Şık takım elbiselerinin içindeki onlarca ‘iyi’ hukukçu, çok fazla etkileyici diyalog; Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Sarah Rafferty ve nice harika oyuncu…

Yatsan

  1. American Crime Story (The People v. O.J. Simpson)

‘Glee’ ve ‘American Horror Story’ gibi absürd işlerden tanıdığımız Ryan Murphy, ‘American Crime Story’ projesini her sezonu farklı bir hikâye anlatacak şekilde tasarlamıştı. İlk sezon elbette tarihin en popüler suç öyküsü O.J. Simpson’a ayrıldı. Eşini ve eşinin sevgilisini öldürmekle suçlanan ünlü sporcunun davası bütün Amerika’yı ayağa kaldırmıştı. Dizinin oyuncu kadrosunda ‘Friends’ten tanıdık bir isim, David Schwimmer da var.

Yatsan

  1. Better Call Saul

‘Suits’ bir klasik ama ‘Better Call Saul’ bittiğinde daha büyük bir efsane olacak muhtemelen. Belki de televizyon tarihinin en iyi dizisi olan ‘Breaking Bad’in spin-off’u ondan da iyi anılıyor artık. Jimmy McGill’in ahlaktan tamamen uzaklaşan Saul Goodman’a dönüşmesinin hikâyesi çok etkileyici. Başroldeki Bob Odenkirk ise gerçekten inanılmaz.

Yatsan

  1. How to Get Away with Murder

6 sezonu deviren dizinin ilk bölümü yayınlandığında bu kadarı beklenmiyordu kuşkusuz. Viola Davis’in harikalar yarattığı Profesör Annalise Keating ve öğrencilerinin ortasında kaldığı bir cinayet davası, hikâyeyi bambaşka yerlere götürdü ve efsane oldu. Dizinin yaratıcısı Peter Nowalk’u ‘Grey’s Anatomy’ ve ‘Scandal’dan tanıyor olabilirsiniz.

Yatsan

  1. Devil’s Advocate

Keanu Reeves, Al Pacino, Charlize Theron ve dahası… Kevin Lomax ve John Milton’ın kesişen hayatları, sinema tarihinin hukukla alakalı en büyük efsanesini ortaya çıkardı. ‘Şeytanın Avukatı’, gerçekten şeytanın avukatlığını yapacak kadar deli birini o kadar iyi ele aldı ki izlerken rahatsız oluyorsunuz.

Yatsan

  1. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

1989’da Florida’da idam edilen ünlü seri katil Ted Bundy’nin hayatına odaklanan filmin başrolünde Hollywood’un en ünlü aktörlerinden Zac Efron ve ‘Emily in Paris’ten hatırladığımız Lily Collins yer alıyor. Karizması sayesinde birçok kadına yaklaşmayı başararak genç kızlara ve kadınlara tecavüz edip onları öldüren seri katille uzun dönemli kız arkadaşı Liz arasındaki sorunlu ilişkiyi rahatsız edici bir şekilde anlatmayı başaran yönetmen Joe Berlinger’e şapka çıkartmak gerekiyor.

Yatsan

  1. The Trial of Chicago 7

Chicago’daki 1968 Ulusal Demokrasi Konferansı’nda Vietnam Savaşı’na karşı protestolar düzenlediği için federal hükümet tarafından komplo ve ayaklanmaya teşvikle suçlanan yedi sanığın 1969’da görülen meşhur duruşması… Filmin yönetmen koltuğunda ‘The Social Network’ ve ‘The Newsroom’ gibi yapımlardan tanıdığımız Aaron Sorkin oturuyor. Filmin kadrosu da ilgi çekici: Eddie Redmayne, Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt ve dahası…

Yatsan

  1. American Crime Story (The Assassination of Gianni Versace)

‘American Crime Story’nin her sezon başka hikâyeleri ele aldığını söylemiştik. Belki de Ryan Murphy’nin tarzına en uygunu 1997’de Gianni Versace’yle alakalı olandı. Birçok ünlü ismi bir araya getiren yapım, ödül sezonunu da çok başarılı geçirmişti. Katil Andrew Cunanan’ı canlandıran Darren Criss ve Versace rolündeki Edgar Ramirez’in performansları da çok iyi.

Yatsan

  1. For Life

Haksız yere müebbet hapis cezasına çarptırılsanız ne yaparsınız? Aklınıza hukuk okuyup avukat olmanın ve başkalarını sizin durumunuza düşmekten kurtarmanın gelmesi biraz zor olabilir. Ancak bir film karakteri bunu yaptığında ortaya gerçekten sağlam bir hukuk dizisi çıkabiliyor. 2020 yapımı dizide hikâyesi anlatılan Aaron Wallace gerçekten etkileyici bir karakter.

Yatsan

  1. Ms. Hammurabi

Listemizi Kore’de tamamlayalım. Birçok Güney Kore yapımı dizi gibi 16 bölümden oluşan hikâye, acemi bir hâkime odaklanıyor. Karşısındaki sanığın savunması karşısında gözleri dolabilen, duygusal bir hâkimle prensip sahibi ve sert bir meslektaşı arasındaki tartışmalar, çatışmalar ilgi çekici.

Yatsan